Lucrarile de imbunatatire a terenului reprezinta o metoda de creste a capacitatii portante a terenului de fundare.

Tipuri de lucrari:

  • Imbunatatirea terenurilor slabe de fundare cu coloane vibropresate – cresterea portantei terenului se realizeaza prin indesare laterala a materialului local, ca urmare a infigerii prin vibrare a unui tub inchis la partea inferioara, cat si prin aportul de material de adaos realizat la introducerea de piatra sparta sau balast in interiorul tubului metalic si indesat prin vibrare, concomitent cu extragerea tubului metallic.
  • Imbunatatirea terenurilor cu coloane de indesare cu snec continuu – cresterea portantei terenului se realizeaza prin introducerea unui snec prin rotire inversa astfel ca nu are loc o evacuare a materialului local, urmata apoi de introducerea de material de adaos si compactarea acestuia prin mentinerea pe pozitie a snecului si rotirea acestuia pana la introducerea volumului de material proiectat sau pana la refuz.
  • Imbunatatirea terenurilor prin compactarea dinamica cu maiul – compactare dinamica se realizeaza prin ridicarea unui mai si lasarea in cadere libera a acestuia pana la impactul cu solul. Operatia se repeta prin aplicarea a max. 5-10 lovituri pe aceeasi amprenta. Rezultatul este o compactare in profunzime a terenului ajungand la aproape 10 m adancime, in functie de natura terenului existent.
Contact

Pentru orice fel de informații sau stabilirea unei întâlniri vă rugăm să ne contactați.

Start typing and press Enter to search